Dags för WordPress 4.7. Som vanligt är versionen uppkallad efter ett känt namn inom jazz-världen. Denna gång sångerskan Sarah “Sassy” Vaughan och det stora numret i denna uppdatering är 2017 års nya standardtema Twenty Seventeen.

Twenty Seventeen är ett tema som är inriktat mot att kunna bygga snygga webbplatser för företag och organisationer. Men du kan bygga en häftig blogg med det temat också. En nyhet för att vara ett standardtema är den snygga startsidan som kan redigeras en hel del. Du kan bl.a dela upp startsidan i flera sektioner. Du kan också anpassa utseendet med widgets, navigering, sociala mediemenyer, logotyp, anpassade färger och mycket mer. Twenty Seventeen fungerar och ser mycket bra ut även på läsplattor och mobiltelefoner.

Fler funktioner i WordPress 4.7

  • WordPress 4.7 lägger till nya funktioner till Anpassaren. Det hjälper dig att snabbare komma igång med ett tema med bl.a. förhandsgranskning ”live”.
  • Något som många efterfrågat är möjligheten att lägga med en del start-innehåll till nya teman. Det gör att man mycket snabbare kan komma igång och ersätta det förinstallerade innehållet med eget.
  • I fönstret Anpassa kommer du att se små blå ikoner med en pennsymbol. Det är genvägar till olika funktioner. Om du exempelvis klickar på den blå ikonen i sidfoten öppnar sig widgeten Sidfot där du kan redigera sidfoten. Du behöver inte längre leta upp var i adminpanelen du kan redigera sidfoten.
  • Något är riktigt ”inne” just nu är möjligheten att lägga en film i sidhuvudet istället för en bild. Och det är möjligt i nya standardtemat Twenty Seventeen. Du kan antingen ladda upp en egen film eller länka till YouTube.
  • När du gör i ordning dina menyer och upptäcker att du behöver lägga till en ny sida behöver du inte längre gå ut ur meny-läget och göra den nya sidan för att sen gå tillbaka. Om du arbetar med menyerna i Anpassaren kan du lägga till nya sidor på en gång och sen, när du är klar med menyn, kan du fylla de nya sidorna med innehåll.
  • När du laddar upp en pdf i mediabiblioteket kommer det att skapas en tumnagelbild så att du lättare hittar rätt pdf när du ska välja en till en sida eller ett inlägg.
  • En annan väldigt efterlängtad nyhet är möjligheten att använda olika språk i adminpanelen. Så nu spelar det ingen roll om din webbplats är på svenska utan man kan som användare själv välja vilket språk man vill använda när man arbetar i adminpanelen.
  • Som vanligt har det också tillkommit en rad nyheter för utvecklare som är sånt man inte ser direkt ute på sidan, men en nyhet är möjligheten för utvecklare att använda flera olika mallar till blogginlägg, precis som man gjort med sidor tidigare.

wordpress 4.7


Vill du lära dig mer om WordPress?

Vi har kurser både på distans och i klassrum

>> WordPress Grund distanskurs  >> WordPress Fortsättning distanskurs

>> WordPress Grund klassrumskurs. >> WordPress Fortsättning klassrumskurs